Jump to content


Photo

.htaccess/.htpasswd help needed


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 sambib

sambib
  • Members
  • PipPipPip
  • Advanced Member
  • 35 posts

Posted 17 November 2005 - 11:09 PM

I've created a .htaccess file:

AuthName "Realm Name"
AuthType Basic
AuthUserFile D:/Apache/private/.htpasswd (also used this without the drive letter D:)
Order allow,deny
Allow From All
<Files les_mis_test.php> (also tried protecting the whole directory and not the individual file)
require valid-user
</Files>

I've created the .htpasswd file and put it into the specified directory


and here is the entry in my httpd.conf file:

<Directory "D:/Apache/htdocs/name_of_site_root_directory">


Options Indexes FollowSymLinks


AllowOverride All (also trid with AuthConfig)


Order allow,deny
Allow from all

</Directory>

When I try to access that file (les_mis_test.php) I get the dialogue box for the user name and password but then all I get is a 'blank' page (no code) though with the correct URL in the address bar.

I've installed apache 2 on my C: with all conf files etc there (windows xp) and I've got the data (htdocs) on my D: drive if that helps anyone suss out my errors...

CAN ANYONE TELL ME WHY I'M GETTING A BLANK PAGE RATHER THAN THE PAGE VIEWING NORMALLY. IS THIS A CONFIG ERROR WITH THE HTTPD.CONF OR DOES IT INDICATE AN ERROR ELSEWHERE.......?


VERY FRUSTRATED WITH THIS AND SPENT A LOT OF TIME RESEARCHING THIS PROBLEM WITH NO LUCK YET..........!

#2 sambib

sambib
  • Members
  • PipPipPip
  • Advanced Member
  • 35 posts

Posted 18 November 2005 - 12:02 AM

god I'm dumb.........

it wasn't a conifg problem at all, it was my bloody includes/functions that I need to sort out.

all fixed nothing to see here, move along folks......:)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users