Jump to content
Sign in to follow this  
Maze

apache webserver works - but only 50 % - it is sloppy and does not show all services

Recommended Posts

hello dear PHP-experts


i run opensuse 13.2

i ve set up an apache webserver -

 well - if i type localhost into the browser then i see: it works


but i want to see also phpmyadmin: the phpmyadmin on apache server - installed but not visible -

what can i do now.   I think that i have to check the running services on the machine!!?

Which test can be done - with the terminal ?
Which tests can i run on commandline ?
 

 

love to hear from you

 

greetings

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello dear quick old car

 

many thanks for your hints i will try to follow  the hints in the suse-manual at https://en.opensuse.org/SDB:LAMP_setup

 

btw. installed the phpMyAdmin that comes with 13.2, it'll be available via http://localhost/phpMyAdmin
note i also noticed the capitalization of M and A

tried out to see it with line ....http://localhost/phpMyAdmin



but this site is not visible...


see the information i ve got:

drwxr-xr-x 4 root root 4096  3. Jan 14:24 htdocs
martin@linux-a9sq:/srv/www> cd htdocs
martin@linux-a9sq:/srv/www/htdocs> ls -l
insgesamt 16
drwxr-xr-x 2 root root 4096 26. Okt 10:23 gif
-rw-r--r-- 1 root root 2356 25. Sep 18:53 info2html.css
-rw-r--r-- 1 root root  188  3. Jan 14:24 php_info.php
drwxr-xr-x 6 root root 4096  3. Jan 11:21 phpMyAdmin
martin@linux-a9sq:/srv/www/htdocs>

do we need to have an overview on the services that are running?

with

ps aux | less

btw; in the file /etc/inetd.conf inetd gets information of the services that are running.


netstat -a

shows too much

what i think is important and necessary:

- to see if Apache service is  up and running?
- to see if subesequently the mysql is up and running?  note: this is not mandantory to see phpMyadmin - but i need the mysql server up and running to work with the database.How can i test the both things - apache and mysql via console - i.e. how can i see if they work or not!?  Can this be checked with console?
 

 

and now i want to follow the hints in https://en.opensuse.org/SDB:LAMP_setup

 

many thanks dear quick old car

 

your help is very very good - and i am very happy to see this great forum up  and running ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello dear quick old car

 

many many thanks - now all works like a charme

 

you have helped me alot.

 

greetings

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.