Jump to content
Sign in to follow this  
jvrothjr

Updateing Software Apache/PHP/Mysql

Recommended Posts

I am In the process of updating to a Newer machine. With this I am converting code over to use Apache 2.4.20 / PHP 5.6.22 / MySQL 5.7.13. I have updated code connections to MySQL. Everything on the View/Display on the Web site is working correctly.  The issues I am having are on the modification of data.

 

Issue 1)

I have a New/Edit form the has an IFRAME in it. On the IFRAME page there is a onchange.form.submit() with _POST the values are correctly redisplayed on the IFRAME, put when form is submitted the values are not pasted to the main page from the IFRAME.

 

Issue 2)

I have a query string that is set to insert, I can run the query string in SQLyog and it works with warning messages but the inert string fails using php/MySQL. is there an easy fix for this. I know I could rebuild query string based on if Var Is Null. eliminating "Blank" inserts.

 

If there is a switch or variable I can switch in apache/php/MySQL that would help resolve these issues that would be great

 

Hoping someone could point me in the right direction to find a solution.

 

Currect Machine is running Apache 2.2.22/ PHP 5.2.1/MySQL 5.0.51a

Share this post


Link to post
Share on other sites

the php.net documentation has migration sections in the appendix that lists the major changes that have been made to the language. if your code is dependent on any of the Backward Incompatible Changes, from the starting php version you were using to the final php version you have now, you will need to rewrite that portion of your code.

 

we cannot specifically help you since we don't know what exact method, among all the possibilities available in programming, your code is using. you would need to post enough of your code that reproduces each problem to get specific help.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have attached the file in question. this is the page loaded in the IFrame once the values are set in this page its not using the Sessions Variables in the main page.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You haven't attached anything, but you have marked the problem as solved, which means you longer need help.

 

So, case closed? Or are you having trouble with the user interface?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried uploading the files but I have found a link between the code written and register_globels = on because the way the old code was created. Simple fix is to turn if off and the Session_register should work. But still looking for better options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Session_register and  register_globels is obsolete. If  you checked the manual you would see big red boxes telling you so. I am quite certain your code is obsolete as well.

Edited by benanamen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.