Jump to content

403 Forbidden Error using PHP


crazyeight
 Share

Recommended Posts

My host I am using at ipowerweb.com recently changed versions of php from 4.3.1 to 4.4.1 and after that happened some of my scripts quit working properly. For the most part they work but on the scripts that upload images to the server the images get uploaded but now whenever I view those images in my browser I get 403 forbidden error but when I view the image in my control panel or using ftp they come up just fine.

I have asked ipowerweb several times and still they cannot figure out what it could be. But it has to be something they did on the server side because I haven't done anything to the scripts.

Has anybody else been having similiar problems or can anyone point me in the right direction to try to resolve this. I hope I made myself clear.

Thank You
Link to comment
Share on other sites

Maybe check file permissions for file uploads? (As in chmod to 777), I can't see why that would change. Other than that, if they have re-installed PHP then their php.ini file might have changed.

There are many file-upload related settings, including the actual "file_upload" setting which may even be turned off!
Link to comment
Share on other sites

Gast I do have the directory it writes to chmod at 777 and the image gets uploaded to the directory but I get a 403 forbidden error when I view it in my  browser. But the image is there if I view it via ftp or file manager.

I never ran a webhost before but what your saying makes sense. Its been over a week since they told me they was going to get back to me and I haven't heard anything yet.

I like Ipowerweb as a host but their customer service and tech support is truly lacking and  needing an upgrade big time.
Link to comment
Share on other sites

Hmm, strange. It seems something wrong with the way the server is reading files, I can't see why you cannot view them in a browser. Are you sure they are actually uploading [b]correctly[/b]? Have you tried downloading one and opening it?
Link to comment
Share on other sites

Well I just finally got a response from them and you won't believe what they told me. They told me to contact my webmaster and that was it. I emailed them back and told the dumb ......... I am the webmaster. I told them if they was going to work in tech support they should be familiar with almost all aspects of the host or at least know who or where to go  for information.

Earlier I said they upgraded to php versioin 4.4.1 but that wasn't correct even though that is what it was telling me in the control panel. They are using php version 5.1.4 now
Link to comment
Share on other sites

This thread is more than a year old. Are you sure you have something important to add to it?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.