Jump to content


Photo

Anchor Problem in firefox


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 corvyr

corvyr
  • New Members
  • Pip
  • Newbie
  • 5 posts

Posted 26 March 2006 - 06:19 PM

I don't personally use firefox but someone who was viewing my site told me my back to top link didn't work. It works fine in IE but firefox can't seem to find the anchor I set.

home.php
<?php 

// create an array to set page-level variables
$page = array(); 
$page['title'] = 'Emerald Dragons Lair'; 
/* once the file is imported, the variables set above will become available to it */ 


// include the page header 
include('banner.php'); 



?> 

<div align="center"><img src=button_1.gif border="0" usemap="#Map">
      <map name="Map">
        <area shape="poly" coords="160,295,160,275,185,275,185,295" href="http://www.ashenempires.com/forums/default.asp">
        <area shape="poly" coords="202,295,202,275,227,275,227,295" href="maps.php">
        <area shape="poly" coords="245,295,245,275,270,275,270,295" href="quests.php">
        <area shape="poly" coords="290,295,290,275,315,275,315,295" href="bestiary.php">
        <area shape="poly" coords="220,80,220,60,245,60,245,80" href="links.php">
        <area shape="poly" coords="345,200,345,180,370,180,370,200" href="food.php">
        <area shape="poly" coords="345,135,345,115,370,115,370,135" href="skills.php">
        <area shape="poly" coords="345,265,345,245,370,245,370,265" href="shops.php">
        <area shape="poly" coords="95,270,95,250,120,250,120,270" href="magic.php">
        <area shape="poly" coords="95,132,95,110,120,110,120,132" href="armor.php">
        <area shape="poly" coords="95,205,95,185,120,185,120,205" href="weapons.php">
        <area shape="poly" coords="216,174,212,208,246,208,246,174,232,168" href="http://www.ashenempires.com">
      </map>
  <br>
      <a href=aehelp.php><img src=guild.jpg border="0"></a>Ashen Empires Interface Tutorial<br>
      <a href=jewels.php><img src=jewelcase.gif border="0"></a><img src=aksjewels.jpg>
</div>
<hr>
<font color="red" size=5>News:</font>
<b>1/18/06:</b>Added a new entrance pic (Thanks Webo). <br>
<b>2/20/05:</b>Fixed the forums links and renamed site. <br>
  <b>12/3/04:</b>Did a bit of updating and added links to my AE tutorial and jewel count to the main page.<br>
  <b>3/27/04:</b>Added my shops page.<br>
  <b>3/3/04:</b>Put in the nifty little navigation above.<br>
  <b>2/12/04:</b>Reworked entire site with new images, info, and a whole new design. Also moved to Angelfire.<br>
  <b>7/12/03:</b>Finished Magic List, uploaded all rune pics, and adjusted links page
  <br>
  <b>7/11/03:</b>Finished armor list<br>
  <b>6/30/03:</b>Started work on site making sure there were no broken links and completed food list.



<?php 

// include the page footer 
include('footer.php'); 

?> 

banner.php
<HTML>
<HEAD>
<TITLE><?php echo $page['title'];?></TITLE>
<style type="text/css">
<!--
.style2 {color: #5E748A}
-->
</style>
<!-- InstanceEndEditable -->
<style type="text/css">
<!--
.style1 {color: #CCCCCC}
body,td,th {
    color: #CCCCCC;
}
a:link {
    color: #CCCCCC;
    text-decoration: none;
}
a:visited {
    text-decoration: none;
    color: #CCCCCC;
}
a:hover {
    text-decoration: none;

    color: #00FF00;
}
a:active {
    text-decoration: none;

    color: #00FF00;
}
-->
</style>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</HEAD>
<?php echo $script['script'];?>
<BODY background="images/grass.jpg">
<TABLE cellSpacing=1 cellPadding=4 width="100%" border=0>
  <TR><td nowrap>
      <a name="#banner"></a><center><a href=home.php><IMG src="images/banner.gif" width="598" height="142" border=0></a>
      </center></td>
  </TR>
</table>

footer.php
</td>
</tr>
</table>
<center><a href="#banner"><img src=images/top.gif border=0></a><br>
Designed by <a href=mailto:corvyr@comcast.net>Aaron Korr</a></center>
</body> 
</html> 


#2 Javizy

Javizy
  • Members
  • PipPipPip
  • Advanced Member
  • 44 posts

Posted 27 March 2006 - 03:35 PM

This is a very simple problem so I don't think it was necessary to post your entire source.

Anyway, you'll notice if you just use # for the href of an anchor it takes you to the top, something like #top is unnecessary.

#3 corvyr

corvyr
  • New Members
  • Pip
  • Newbie
  • 5 posts

Posted 28 March 2006 - 06:19 AM

Thanks for the help, I guess I'll wait to post codewhen asked next time.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users